Kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności !!!! Produkcja i bezpieczeństwo żywności to siedmiosemestralne studia kończące się nadaniem tytułu inżyniera (studia I stopnia stacjonarne i niestacjonarne). 👩🎓
Zdobędziesz wiedzę i umiejętności z produkcji i przetwarzania żywności, doboru technologii stosowanych w produkcji żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, oceny surowców żywnościowych, organizacji procesu produkcji żywności, zarządzania przedsiębiorstwami działającymi w sferze produkcji, prawa żywnościowego, systemów gwarantujących bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji. 👩🎓
Po ukończeniu tego kierunku będziesz przygotowany do podjęcia pracy w sektorze gospodarki, instytucjach zajmujących się produkcją, przetwórstwem, obrotem surowców i produktów żywnościowych, oceną ich jakości oraz bezpieczeństwem zdrowotnym żywności. Możesz także znaleźć zatrudnienie w małych i średnich przetwórniach. Możesz pracować w laboratoriach i instytucjach związanych z oceną jakości żywności, służbach sanitarnych i celnych, ośrodkach badawczo-rozwojowych, w firmach doradczych i audytujących w łańcuchu żywnościowym, a także w administracji rządowej i samorządowej. Będziesz bardzo dobrze przygotowany do podjęcia własnej działalności gospodarczej w zakresie produkcji i dystrybucji żywności. 👩🎓
Rekrutacja https://irk.pwsz.krosno.pl/pl/
Kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności prowadzony przez Zakład Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie otrzymał Certyfikat „Studia z Przyszłością”. Ponadto kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności otrzymał certyfikat nadzwyczajny - ,,Lider jakości kształcenia’’. 9 kwietnia 2018 roku w Pałacu Polskiej Akademii Nauk w Jabłonnie koło Warszawy odbyła się Gala Finałowa III edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacji Kierunków Studiów „Studia z Przyszłością”. 🤗
Certyfikatem „Studia z Przyszłością” Fundacja wyróżnia kierunki i specjalności realizowane według nowoczesnych i innowacyjnych programów kształcenia, dobrze odpowiadające na potrzeby rynku pracy, zgodne z oczekiwaniami otoczenia społeczno-gospodarczego. 🤗
Decydującym elementem branym pod uwagę przez Komisję Konkursową Programu „Studia z Przyszłością” była jakość programu kształcenia zgłoszonego do oceny. Eksperci Programu badali m.in. czy program jest innowacyjny i czy pozytywnie wyróżnia się na tle innych uczelni. Sprawdzali także, czy studia umożliwiają absolwentom nabycie efektów kształcenia cenionych przez pracodawców, wzmacniających ich pozycję na polskim i europejskim rynku pracy. Oceniali, czy w toku kształcenia położono odpowiedni nacisk na rozwijanie umiejętności zawodowych studentów i jak oferta w tym zakresie jest realizowana w praktyce. 🤗
Kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności prowadzony w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie jest jedyną uczelnią z Podkarpacia, która otrzymała certyfikaty, a tym samym dołączyła do akademickiej elity. Więcej informacji na temat Konkursu i Programu Akredytacji Kierunków Studiów http://www.studiazprzyszloscia.pl/glowna
ZAPRASZAMY DO STUDOWANIA NA KIERUNKU PRODUKCJA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI !!!!