Produkcja i bezpieczeństwo żywności to nowoczesny i perspektywiczny kierunek, na którym kształcimy specjalistów odpowiedzialnych za wytwarzanie oraz kontrolę bezpiecznych, wysokiej jakości surowców i produktów żywnościowych. Kierunek ten zawiera bogaty program studiów, który łączy przedmioty teoretyczne i praktyczne.
Po ukończeniu 3,5 letnich studiów inżynierskich absolwent może znaleźć zatrudnienie w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, zakładach i instytucjach zajmujących się produkcją, przetwórstwem, obrotem surowców i produktów żywnościowych. Może pracować w laboratoriach i instytucjach związanych z oceną jakości żywności, służbach sanitarnych i weterynaryjnych, służbach celnych, ośrodkach badawczo-rozwojowych, w firmach doradczych i audytujących w łańcuchu żywnościowym, w administracji rządowej i samorządowej. Ponadto są przygotowani do podjęcia własnej działalności gospodarczej w zakresie produkcji, przetwarzania oraz dystrybucji żywności. Absolwent może również kontynuować dalsze studia.
Oferujemy Państwu dostęp do nowoczesnej bazy dydaktyczno-laboratoryjnej oraz praktyczny profil kształcenia na bezpłatnych studiach stacjonarnych, stacjonarnych 26+ (studia dla osób w każdym wieku) oraz niestacjonarnych. W przypadku studiów stacjonarnych 26+ zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych w wybranych dniach tygodnia. Część zajęć realizowana jest metodą kształcenia na odległość.
Kontakt:
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie
http://archiwum.pwsz.krosno.pl/aktualnosci-pibz/
tel. 13-43-755-80 lub 13-43-755-10