W ramach Dnia Otwartego organizowanego 7 października 2016r. w PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, pracownicy oraz studenci kierunków Produkcja i Bezpieczeństwo żywności oraz kierunku Rolnictwo przygotowali warsztaty pod nazwą „Smacznie. Zdrowo. Bezpiecznie”. Uczestnicy warsztatów mogli uzyskać wiele informacji związanych z podstawowymi produktami żywnościowymi, miedzy innymi różnymi rodzajami cukrów, szkodliwością napojów gazowanych oraz wartością odżywczą jaj. Uczniowie mieli okazję spróbowania napojów z natki zielonej pietruszki oraz jarmużu. Ponadto wykonywali smaczne i bogate w witaminy oraz składniki mineralne owocowe przekąski. Studentki z Kół Naukowych: Ekonomistów i Agroekologów przygotowały dietetyczne ale pyszne ciasteczka, którymi częstowały przybyłych gości. Uczniom szkół ponadgimnazjalnych serdecznie dziękujemy za przybycie i aktywny udział w warsztatach.