W dniu 25 kwietnia 2018 roku odbyła się IV Ogólnopolska Konferencja Kół Naukowych nt. „Badania i innowacje z perspektywy młodego naukowca”.
Studenci członkowie Koła Naukowego Ekonomistów oraz Koła Naukowego Produkcji i bezpieczeństwa żywności wzięli czynny udział w konferencji prezentując wyniki swoich badań nt:
1. Karina Zywar, Bartłomiej Bielawa, Karolina Wilk., Świadomość społeczeństwa na temat żywności ekologicznej”;
2. Dominika Baran, „Rynek kawy i preferencje konsumentów na rynku kawy”;
3. Emilia Szydło, Agnieszka Staniszewska., „Preferencje konsumenckie studentów na rynku czekolady”;
4. Agnieszka Staniszewska, Emilia Szydło, „Analiza przedsiębiorstw aktywnych w Polsce w latach 2012-2016”;
5. Ewelina Haczela, Ewelina Machowska, „Konsument wobec inteligentnych i aktywnych opakowań do żywności”;
6. Anna Rogowska, Patrycja Wojtoń, „Innowacje w gospodarce żywnościowej”;
7. Agnieszka Torba, Kinga Grych, „Burak ćwikłowy w opinii konsumentów powiatu krośnieńskiego i jasielskiego”.
Szczególne gratulacje dla Emilii Szydło i Agnieszki Staniszewskiej, która za swój debiut konferencyjny zdobyły II nagrodę za najlepsze wystąpienie w panelu V.Pozostali członkowie Koła również przedstawili bardzo ciekawe wyniki badań. Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy wystąpień i życzymy dalszych sukcesów naukowych