start

Aktualności

Światowy Dzień Zdrowia

10-04-2015

Jak co roku 7 kwietnia na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Zdrowia, upamiętniający powstanie Światowej Organizacji Zdrowia. Tematem przewodnim tegorocznych obchodów światowego dnia zdrowia jest bezpieczna żywność.

Instytut Gospodarki i Polityki Społecznej włączając się w inicjatywę szerzenia wiedzy na temat bezpieczeństwa tego czym się odżywiamy, zorganizował konferencje skierowaną do szkół ponadgimnazjalnych, studentów oraz wszystkich zainteresowanych, poświęconą bezpieczeństwu żywności.

Program konferencji obfitował w wiele ciekawych i ważnych tematów takich, jak zasady zdrowego odżywiania się w zdrowiu i chorobie, bezpieczeństwo suplementów diety, prozdrowotne właściwości borówki, czy również  tematy poświecone zagadnieniom stosowania pestycydów w rolnictwie.

Studenci Rolnictwa, Towaroznawstwa i Pielęgniarstwa przedstawili program 5 kroków bezpiecznej żywności na które składa się: dokładne mycie, segregacja produktów, dokładne gotowanie, odpowiednia temperatura przechowywania, bezpieczna woda i żywność.

 

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito