start

Aktualności

Seminarium Hodowlana i kulinarna sztuka ekologicznej dziczyzny

17-01-2012

W dniu 19 stycznia 2012 r. w obiektach PWSZ w Suchodole oddbyło się zorganizowane przez studentow II roku Rolnictwa i II roku Towaroznawstwa oraz uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju seminarium pt.: „Hodowlana i kulinarna sztuka ekologicznej dziczyzny”.

Podczas seminarium zostały zaprezentowane nastepujące referaty:

1. Ekologiczny chów jeleniowatych dla pozyskania mięsa – Wojciech Kędzior, student II roku Rolnictwa
2. Waloru odżywcze ekologicznej dziczyzny – Maciej Zygmunt, student II roku Towaroznawstwa
3. Zioła do dziczyzny – dodawać czy nie dodawać? – dr Henryk Różański
4. Ekologiczna dziczyzna na talerzu – pokaz sztuki kulinarnej - uczniowie Zepsołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
Po części referatowej odbyło się podpisanie listu intencyjnego o współpracy PWSZ w Krośnie z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju.

 

Na koniec odbyła się degustacja dań przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju.

Zapraszamy do galerii zdjęć na szczegółową fotorelację.

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito