W dniu 19 stycznia 2012 r. w obiektach PWSZ w Suchodole oddbyło się zorganizowane przez studentow II roku Rolnictwa i II roku Towaroznawstwa oraz uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju seminarium pt.: „Hodowlana i kulinarna sztuka ekologicznej dziczyzny”.
Podczas seminarium zostały zaprezentowane nastepujące referaty:
1. Ekologiczny chów jeleniowatych dla pozyskania mięsa – Wojciech Kędzior, student II roku Rolnictwa
2. Waloru odżywcze ekologicznej dziczyzny – Maciej Zygmunt, student II roku Towaroznawstwa
3. Zioła do dziczyzny – dodawać czy nie dodawać? – dr Henryk Różański
4. Ekologiczna dziczyzna na talerzu – pokaz sztuki kulinarnej - uczniowie Zepsołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
Po części referatowej odbyło się podpisanie listu intencyjnego o współpracy PWSZ w Krośnie z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju.
Na koniec odbyła się degustacja dań przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju.
Zapraszamy do galerii zdjęć na szczegółową fotorelację.