start

Aktualności

Warsztaty z przedmiotu „Produkty tradycyjne i regionalne”

18-01-2013

15.01.2013 r. studenci IV roku kierunku Rolnictwo, w ramach przedmiotu „Produkty tradycyjne i regionalne” przygotowali degustację tradycyjnych specjałów. Wśród nich były między innymi: proziaki, rogaliki drożdżowe, ciastka „z maszynki”,  faworki oraz pyszne ciasta: szarlotka, wuzetka, miodownik, karpatka, sernik. Nie zabrakło ogórków kiszonych, marynowanych grzybów, sałatki warzywnej, kilku gatunków serów, klusek z makiem, czy śląskich makówek. Spróbować można było dziczyzny oraz dań bardziej współczesnych – ślimaczków z ciasta francuskiego z serem lub wędliną. Degustacja cieszyła się dużym zainteresowaniem i uznaniem wśród zaproszonych pracowników i studentów z  młodszych roczników.

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito