start

Aktualności

Światowy Dzień Zdrowia w Instytucie Gospodarki i Polityki Spolecznej

10-04-2015

W dniu 9 kwietnia 2015 roku Zakład Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich współorganizował Światowy Dzień Zdrowia pod hasłem BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI. Czynny udział w tej wielkiej imprezie wzięli pracownicy i studenci Kierunku Rolnictwo, Towaroznawstwo i Pielęgniarstwo.

Ciekawy wykład nt. „Zanieczyszczenie żywności pestycydami i innymi substancjami chemicznymi” wygłosiła dr inż. Marta Pisarek, wykładowca Zakładu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich. Natomiast studentki II roku Kierunku Rolnictwo Urszula Kręcisz i Marzena Urbanek przedstawiły wybrane zagadnienia dotyczące pięciu kroków do bezpiecznej żywności.

Po części wykładowej uczestnicy brali udział w przygotowanych warsztatach podczas, których mogli m.in. zapoznać się z walorami żywności wysokobłonnikowej.

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito