start

Aktualności

Dzień Otwarty w Zakładzie Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności

08-10-2016

W ramach Dnia Otwartego organizowanego 7 października 2016r. w PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, pracownicy oraz studenci kierunków Produkcja i Bezpieczeństwo żywności oraz kierunku Rolnictwo przygotowali warsztaty pod nazwą „Smacznie. Zdrowo. Bezpiecznie”. Uczestnicy warsztatów mogli uzyskać wiele informacji związanych z podstawowymi produktami żywnościowymi, miedzy innymi różnymi rodzajami cukrów, szkodliwością napojów gazowanych oraz wartością odżywczą jaj. Uczniowie mieli okazję spróbowania napojów z natki zielonej pietruszki oraz jarmużu. Ponadto wykonywali smaczne i bogate w witaminy oraz składniki mineralne owocowe przekąski. Studentki z Kół Naukowych: Ekonomistów i Agroekologów przygotowały dietetyczne ale pyszne ciasteczka, którymi częstowały przybyłych gości. Uczniom szkół ponadgimnazjalnych serdecznie dziękujemy za przybycie i aktywny udział w warsztatach.

 

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito