start

Aktualności

Warsztaty dla uczniów z Liceum Ogólnokształcącego z Brzozowa

18-12-2016

 W dniu 5 grudnia 2016 roku w Zakładzie Produkcji i Bezpieczenstwa Żywności odbyły sie warsztaty dla uczniów z Liceum Ogólnokształcącego z Brzozowa. Tematyka warsztatów obejmowała zagadnienia związane z oceną jakości jaj spożywczych. Dokonano oceny świeżości oraz pomiarów wytrzymałości skorupki jaj na siłę zgniotu. Ponadto uczniowie zapoznali sie z zasadami oznakowania jaj znajdujących się w obrocie handlowym i systemami produkcji jaj spożywczych. Warsztaty prowadził dr inż. Janusz Kilar wraz ze studentami kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.

lista aktualności
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito