Rekrutacja na kierunek Rolnictwo
01-09-2011
Elektroniczna rejestracja na kierunek Rolnictwo trwa do 20 września. Kwalifikacja na studia odbywa się na podstawie konkursu świadectw. Informacja o zakwalifikowaniu na studia zostanie wysłana w dniach 21-22 września:
• na indywidualne konto rekrutacyjne kandydata (zakładka wiadomości), oraz
• tradycyjną pocztą na wskazany przez Panią/Pana adres do korespondencji.
od 22 do 27 września - przyjmowanie pełnej dokumentacji od osób zakwalifikowanych do przyjęcia na studia, wydawanie decyzji, przyjmowanie opłaty za indeks i legitymację studencką (9 zł). Uwaga ! Dokumenty można składać osobiście (Krosno, Rynek 1) lub wysyłać pocztą (decyduje data stempla pocztowego).
Teczka kandydata (opisana w lewym górnym rogu imieniem, nazwiskiem i adresem, a także na środku kierunkiem/specjalnością oraz trybem studiów) musi zawierać:
1) podanie (wydrukowane z systemu rejestracyjnego),
2) oryginał/odpis świadectwa dojrzałości (w przypadku świadectw zagranicznych wymagane jest przedłożenie zaświadczenia z Kuratorium Oświaty o ważności świadectwa,
3) świadectwo ukończenia szkoły średniej (dotyczy kandydatów z nową maturą),
4) kserokopię dowodu osobistego,
5) trzy fotografie (o wymiarze 37x52 mm bez nakrycia głowy na jasnym tle, podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem),
6) oryginał dowodu wniesienia opłaty przez osobę ubiegającą się na studia, (wydrukowany z systemu rejestracyjnego).
Warunki i tryb rekrutacji:
Egzamin maturalny (nowa matura) – konkurs świadectw z uwzględnieniem pisemnego egzaminu z trzech przedmiotów obowiązkowych.
Egzamin dojrzałości (stara matura) – konkurs świadectw obejmujący wyniki ukończenia szkoły średniej z języka polskiego, języka obcego i biologii albo chemii albo matematyki albo geografii.
Z pominięciem postępowania rekrutacyjnego o przyjęcie na studia ubiegać się mogą laureaci i finaliści stopnia centralnego i okręgowego olimpiady biologicznej, ochrony środowiska, wiedzy ekologicznej, wiedzy i umiejętności rolniczych, wiedzy o Polsce i świecie współczesnym, wiedzy o żywieniu.