W dniach 12 i 13 września 2011 r. w SGGW w Warszawie odbyła się Międzynarodowa konferencja naukowa „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej” realizowana w ramach projektu naukowego „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody”.
Zakładu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich reprezentowali Pani prof. dr hab inż. Maria Ruda i dr inż. Dariusz Kusz, a Zakład Towaroznawstwa reprezentował mgr inż. Sławomir Stec.
Celem tego wyjątkowego wydarzenia było wskazanie dróg rozwoju segmentu wołowiny kulinarnej w Polsce oraz odpowiedź m.in. na pytania:
- Czym jest holistyczne podejście do produkcji i konsumpcji żywności?
- Czym jest innowacyjna produkcja wołowiny?
- Jakie korzyści niesie konsumentom i wszystkim uczestnikom łańcucha dostaw ?
- Jak wdrażać wyniki projektu oraz światowej nauki do praktyki biznesowej i rynkowej związanej z produkcją wołowiny o wysokiej i gwarantowanej jakości?
Zapraszamy do gelerii zdjęć na krótką fotorelację z tego wydarzenia.