start

Aktualności

Ćwiczenia terenowe z Techniki rolniczej

22-05-2014
Studenci I roku Rolnictwa 19 maja odbyli ćwiczenia terenowe z Techniki rolniczej. Zajęcia odbyły się w Zespole Szkół w Iwoniczu. więcej

Konkurs "Rolnik Roku 2014"

05-05-2014
Gazeta Codzienna Nowiny, Podkarpacka Izba Rolnicza oraz Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego organizują plabiscyt" Rolnik Roku 2014". więcej

SKN Ekonomistów na konferencji naukowej w Tarnowie

28-04-2014
Dnia 9 kwietnia 2014 w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Tarnowie odbyła się III Konferencja Studenckich Kół Naukowych pn. „Konsument XXI – myślę i kupuję.” Wydarzenie to było zorganizowane przez Studenckie Koło Naukowe MANAGER działającego przy Zakładzie Ekonomii Instytutu Administracyjno – Ekonomicznego PWSZ w Tarnowie. więcej

"Od nasionka do jedzonka" - wykład w ramach Akademii Młodych

15-04-2014
W dniu 12 kwietnia 2014r. odbyły się kolejne zajęcia z dziećmi i młodzieżą szkolną w ramach Akademii Młodych. Tym razem młodzi studenci wzięli udział w interaktywnym wykładzie popartym prezentacją multimedialną na temat "Od nasionka do jedzonka" więcej

Noc Nauki w Zakładzie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich

03-04-2014
W dniu 28 marca 2014 r. w PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie po raz kolejny zorganizowano Noc Nauki. W Zakładzie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich wieczór ten upłynął po hasłem: "Sprawdź, czy się upiecze" z udziałem gości specjalnych - piekarzy i właścicieli piekarni PPH Kiełtyka. więcej

Warsztaty pt. „Zwyczaje i potrawy wielkopostne i Wielkanocne w tradycji mieszkańców południowo-wschodniej Polski”

27-03-2014
W dniu 26 marca 2014r. odbyły się warsztaty pt. „Zwyczaje i potrawy wielkopostne i Wielkanocne w tradycji mieszkańców południowo-wschodniej Polski” zorganizowane przez pracowników Zakładu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Tygodnia Akademickiego „Nowe spojrzenie na proces dydaktyczny”. więcej

Wykład otwarty SKN Agroekologów

20-03-2014
W dniu 12 marca 2014 r., dr n. farm. Maciej Bilek z Uniwersytetu Rzeszowskiego wygłosił wykład pt. „Żywność funkcjonalna, jako wschodzący element polityki zdrowotnej nowoczesnego państwa”. Prelegent wskazał na rolę prozdrowotną żywności funkcjonalnej oraz przedstawił jej podział i etapy legislacji w Japonii oraz Europie. Wyjaśnił, co to są oświadczenia żywnościowe, które obowiązkowo muszą pojawić się na etykiecie produktu. więcej
1  Poprzednia  14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22  Następna  35
zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito