start

Badania własne

Badania własne

 

 

Tytu projektuł:
Zootechniczno-ekonomiczne uwarunkowania i efekty ekologicznej produkcji żywca wieprzowego
Wykonawcy: mgr inż. Magdalena Kilar
Czas trwania projektu: czerwiec 2010 - wrzesień 2013
Cel projektu: Podejmowane badania mają na celu analizę organizacji ekologicznego chowu świń ze szczególnym uwzględnieniem zależności między ekonomiką chowu a zdrowiem i produkcyjnością zwierząt oraz jakością pozyskiwanej wieprzowiny. Celem głównym podjętych badań jest identyfikacja uwarunkowań i ocena efektów ekologicznej produkcji żywca wieprzowego. Badania prowadzone są w gospodarstwach produkujących ekologiczny żywiec wieprzowy na terenie południowo-wschodniej Polski ze szczególnym uwzględnieniem województwa podkarpackiego oraz w zakładach przetwórstwa mięsnego współpracujących z tymi gospodarstwami
Badania zdrowotności i produkcyjności świń oraz ekonomicznych efektów gospodarstw mają istotne znaczenie, gdyż technologia produkcji w gospodarstwach ekologicznych ma zagwarantować uzyskanie wysokiej jakości produktów i surowców dla przemysłu przetwórczego. Jednocześnie powinna zapewnić producentom rolnym uzyskanie satysfakcjonujących dochodów
Jednostka realizująca projekt:

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Krośnie, Zakład Towaroznawstwa

zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito