Rośliny zielarskie kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna: materiały naukowe z II międzynarodowej konferencji „Rośliny zielarskie kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna” Krosno, 6-7 maja 2015 / red. J. Chrzanowska, H. Różański, Krosno; Wrocław: PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, 2015
Z przyjemnością oddajemy w ręce czytelników monografię poświęconą roślinom zielarskim, kosmetykom i żywności funkcjonalnej. Jest ona owocem międzynarodowej konferencji, która odbyła się w Krośnie w dniach 6-7 maja 2015 roku. Tematyka wykładów i posterów zawarta w niniejszej publikacji obejmuje między innymi: właściwości prozdrowotne oraz odżywcze mięsa, jaj, produktów mleczarskich, probiotyków, prebiotyków, produktów roślinnych (zbóż, ziół uprawianych i dziko rosnących, owoców), produktów pszczelarskich oraz chemię surowców roślinnych, pszczelarskich i zwierzęcych. Ponadto nie zabrakło w niej doniesień naukowych z zakresu technologii kosmetycznej i właściwości ziół przydatnych w nowoczesnej kosmetologii i dermatologii, a także regulacji prawnych związanych z żywnością funkcjonalną, suplementami diety i lekami ziołowymi.
Monografia do nabycia w Wypożyczalni Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie lub za pośrednictwem poczty wydawnictwa@pwsz.krosno.pl
Cena 55,00 zł