Nazwa kursu |
Kurs zakładania ogrodu jadalnego z elementami permakultury |
Opłata |
200 zł |
Czas trwania kursu |
18 godzin lekcyjnych |
Język wykładowy |
Język polski |
Limit przyjęć |
15 osób |
Termin składania dokumentów |
Od 30 października 2019 r. |
Opis kursu |
Uczestnicy kursu zdobywają wiedzę na temat zakładania i pielęgnacji ogrodu jadalnego, ze szczególnym uwzględnieniem technik permakulturowych |
Wymagane dokumenty |
Podanie o przyjęcie na kurs (DO WYDRUKOWANIA PO REJESTRACJI ELEKTORNICZNEJ)
Kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej lub dyplomu studiów wyższych.
W dniu rozpoczęcia kursu należy przedłożyć potwierdzenie dowodu wpłaty. |
Terminy zajęć |
Zajęcia realizowane są w 2 niedziele. 02.02.2020 r.
|
Program kursu |
Kurs obejmował będzie 18 godzin zajęć wykładowych
Program szkolenia obejmuje zagadnienia:
Dobór warzyw i ziół do ogrodu jadalnego z uwzględnieniem roślin typu superfood;
Naturalne nawozy i techniki kompostowania podłoża Metody zakładania rabat podwyższonych i wg technik permakulturowych, uprawa współrzędna roślin; Niechemiczne metody pielęgnacji warzyw i ziół. |
Kwalifikacje uzyskane przez słuchacza |
Absolwent kursu uzyska wiedzę teoretyczną i nowe umiejętności dotyczące wykonania ogrodów jadalnych z zastosowaniem technik permakulturowych.
Absolwent kursu będzie potrafił:
1. Opracować projekt rabaty warzywno-ziołowej.
2. Dobrać gatunki roślin do wymogów siedliskowych i potrzeb własnych.
3. Dobrać niechemiczną metodę ochrony warzyw i ziół przed agrofagami. |
Kierownik kursu |
Dr inż. Marta Pisarek |
Rejestracja:
KLIKNIJ TUTAJ ABY WYŚWIETLIĆ FORMULARZ REJETRACYJNY
Kontakt:
Instytut Zdrowia i Gospodarki
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
tel. 13 43 755 80
Dokumenty należy składać:
Instytut Zdrowia i Gospodarki
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno