start

2013

Publikacje pracowników 2013

 

  • Kilar J., Różański H., Ruda M., Kilar M. 2013. Wykorzystanie preparatów fitoncydowych w profilaktyce endopasożytów w wybranej fermie daniela europejskiego (Dama dama). Materiały konferencyjne I Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna”. s. 109-110,
  • Kilar M., Kilar J., Ruda M., Różański H. 2013. Mięso z jeleniowatych jako żywność funkcjonalna. Materiały konferencyjne I Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna”. s. 131,
  • Anglart-Różańska J., Kilar M., Różański H., Betlej I. 2013. Preparaty fitoncydowe i syntetyczno – roślinne w leczeniu opornego trądziku - acne vulgaris. Materiały konferencyjne I Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna”. s. 104-105,
  • Kiełtyka-Dadasiewicz A., Król B., Kilar M., Szajna M. 2013. Allelopatyczne oddziaływanie wodnych wyciągów z wybranych chwastów na kiełkowanie nasion roślin olejkowych z rodziny Lamiaceae. Materiały III Krajowej Konferencji „Naturalne substancje roślinne – aspekty strukturalne i aplikacyjne” s. 165-169,
  • Ruda M., Kilar J., Kilar M., Kusz D., Pokrywka K., Różański H.S., Zając S., Welz M. 2013. „Określenie dobrych praktyk, standardów i zasad utrzymywania przy ekologicznym chowie zwierząt jeleniowatych z przeznaczeniem na produkcję mięsa. [w:] Wyniki badań z zakresu rolnictwa ekologicznego realizowanych w 2012 roku. Warszawa-Falenty, s. 101-115,
  • Kilar J., Kilar M., Ruda M. 2013.  Quality management systems in meat processing plants.  Materiały Konferencyjne  Международной научно-практической конференцииПереработка и управление качеством сельскохозяйственной продукции”.  Минск 2013,
  • Różański H., Pietryja M.J., Betlej I., 2013. „Zioła w leczeniu opornych trądzików” Zioła w dermatologii i kosmetologii w odnowie biologicznej człowieka Wyd. Herbarium św. Franciszka,
  • Krochmal-Marczak B., Betlej I., 2013 „Wpływ ekstraktu i miąższu z bulw batatów (Ipomoea batatas [L]. Lam.) uprawianych w warunkach klimatyczno glebowych Polski na wzrost grzybów pleśni”. Materiały konferencyjne Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW „Nauka o żywieniu człowieka – osiągnięcia i wyzwania”,
  • Betlej I., Krochmal-Marczak B., 2013 Substancje pozyskiwane z roślin jako inhibitory wzrostu grzybów pleśni, Materiały konferencyjne Wydziału Technologii Żywności SGGW „Drobnoustroje – tradycja i nowoczesność w produkcji i utrwalaniu żywności”,
  • Betlej I., Różański H., 2013 „Badania kliniczne produktów leczniczych wprowadzanych do obrotu na rynku polskim – wymagania prawne”, Materiały konferencyjne I Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Ziołolecznictwo, biokosmetyki i żywność funkcjonalna”,

 

 


 

 

 

 

 

 

zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito