start

2015

Publikacje pracowników 2015

  • Kilar J., Ruda M., Kilar M., Gurbowicz K. 2015. Restrictive factors in the game meat consumption. VI th International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczyw Bydgoszczy,  Bydgoszcz-Ciechocinek, 70
  • Ruda M., Kilar J., Gurbowicz K., Kilar M., Zając S. 2015. Barriers to the beef consumption according to the residents of Podkarpackie Voivodship. VI th International Scientific Symposium for PhD Students and Students of Agricultural Colleges "Innovative researches for the future of agriculture and rural areas development. Uniwesytet Technologiczno-Przyrodniczyw Bydgoszczy,  Bydgoszcz-Ciechocinek,113   
  • Izdebski W., Skudlarski J., Tomaszewski B., Zając S. 2015. Hierarchia ważności kryteriów oceny jakości usług serwisowych przyczep rolniczych. Problemy Inżynierii Rolniczej  Z. 3 (89),  s. 61–69,
  • Zając S., Gniady J., Izdebski W., Skudlarski J.,  2015. Assessment of quality management in accordance with ISO 9001 food industry in enterprises. Scientific Papers Series Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development, Vol.15 (3), s. 297-301
  • Zając S. 2015. Teorie i problematyka zmian w zarządzaniu organizacją. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 68, s.311 – 330,
  • Zając S., Izdebski W., Skudlarski J., 2015. Metoda ekspercko-matematyczna jako narzędzie wspomagające prognozowanie i naukowe rozwiązywanie skomplikowanych zadań. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 68, s.331 – 355,
  • Zając S. Oleniacz R., Pasieka J. 2015. Postawy i aspiracje zawodowe studentów kierunku zarządzanie Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 68, s.357 – 373,
  • Kondratowicz-Pietruszka E., Characteristics of organic farming products – a case study of oils, in: Food Product Quality and Packaging, Wyd. University of Maribor, Faculty of Logistics, Celje, Slovenia, 2015, 54-63.
  • Kondratowicz-Pietruszka E., Surowce naturalne we współczesnych kosmetykach, a preferencje konsumentów, Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna, 2015, 192-208.
  • Białek J., Kondratowicz-Pietruszka E., Preferencje konsumentów w zakresie wyboru opakowania do tłuszczów jadalnych, Zeszyty Naukowe AM, Gdynia 2015, nr 88, 182-187.
  • Satora A., Francik R., Kondratowicz-Pietruszka E., Gąstoł M, Krośniak M, Wydajność i skład oleju pozyskanego z pestek winogron,  Bromatologia, Chemia Toksykologiczna, XLVIII, 2015, 3, 518-521.
  • Kondratowicz-Pietruszka E., Preferencje i opinie konsumentów w zakresie zakupu i spożywania mięsa, Materiały XXIV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2015, 153.
  • Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Oxidative Changes in Extra Virgin Olive Oil During Its Storage, materiały konferencyjne XXIII Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych”, Instytut Biotechnologii w Warszawie, 2015, 17.
  • Kondratowicz-Pietruszka E., Ostasz L., Oxidation changes in argan oil caused by heating and uv irradiation,Towaroznawcze Problemy Jakości
  • Wojtanowska – Krośniak A., Francik R., Kondratowicz-Pietruszka E., Buczek M., Krośniak M., Similarities and differences between sea-buckthorn cultivar grown in southern Poland
  • Betlej I. 2015: Rynek produktów biobójczych przeznaczonych do odstraszania owadów latających w świetle Rozporządzenia 528/2012, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 45-49.

  • Betlej I. Krochmal-Marczak B., Dykiel M., Uram A., Bienia B. 2015: Właściwości antyoksydacyjne różnych gatunków herbat dostępnych na rynku, na podstawie analizy zawartości polifenoli, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 50-53.

  • Betlej I., Uram A. 2015: Wybrane olejki eteryczne jako potencjalne składniki czynne produktów biobójczych przeznaczonych do zwalczania owadów, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 54-59

  • Betlej I., Baran J., Uram A. 2015: Właściwości prozdrowotne herbat na przykładzie analizy zawartości antyoksydantów, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 60-64.

  • Różański H, Betlej I., Pietryja M.J., Kilar J., Pietrasz A., Hakim M. 2015: Towaroznawczo-farmakognostyczna i fitochemiczna charakterystyka wybranych żywic, gumożywic, oleożywic i balsamów objętych przez Pharmacopoea Helvetica i Pharmacopoea Polonica, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 345-367.

  • Betlej I. 2015: Zastosowanie grzybów do biologicznej utylizacji drewna poużytkowego, impregnowanego związkami miedzi i boru, Chemia i Biznes, 5/2015 s. 13.

  • Fijał T., Poprawa efektywności energetycznej jako obszar działań czystych technologii energetycznych [w:] Wielowymiarowość systemów zarządzania, M. Giemza i T. Sikora (red.), Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków 2015, s. 29-46.

  • Fijał T., Mechanizm wsparcia działań związanych z poprawą efektywności energetycznej warunkującą wzrost jakości ekologicznej procesów wytwarzania i wykorzystania energii (rozdział w monografii, przyjęty do druku w Wydawnictwie Uniwersytetu Gdańskiego).

  • Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Choroszy K., Molenda P. 2015. Wpływ sezonu urodzenia i wieku knurów rasy pietrain na wyniki eksploatacji rozpłodowej. LXXX Zjazd Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego dnia 21 - 23 września Bydgoszcz, 161

  • Tereszkiewicz K., Molenda P., Choroszy K., Pokrywka K. 2015. Warunki przewozu i kondycja tuczników transportowanych do uboju z różnych odległości. Logistyka 4, 6207 - 6215.

  • Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Molenda P. 2015. The quality of boar ejaculates collected at different times of the day. Annales UMCS, vol. XXXIII, Sectio EE, 27 – 34.

  • Górka M., Pisarek M., Źródło-Loda M., Brągiel E. 2015. Analiza MMSP w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego województwa podkarpackiego na tle Polski w latach 2009-2013. [w:] Świerczewska-Pietras K., Pyra M. (red.). Wyzwania polityki regionalnej w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego obszarów transgranicznych. Wyd. PWS im. Papieża Jana Pawła II, Biała Podlaska.

  • Brągiel E., Pisarek M., Źródło-Loda M. 2015. Conditions of organic comestible food purchase by citizens of Krosno / Uwarunkowania zakupu spożywczych produktów ekologicznych przez mieszkańców Krosna. Economic and Regional Studies, vol. 8, no. 3, pp. 79-88, ISSN 2083-3725.

  • Baran J., Źródło-Loda M. 2015. Sery owcze i kozie jako żywność funkcjonalna. [w:] Chrzanowska J., Różański H. (red.) Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, Krosno, s. 15-29.

  • Źródło-Loda M., Baran J. 2015. System bezpieczeństwa żywności.  [w:] Chrzanowska J., Różański H. (red.) Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, Krosno, s. 536-549.

  • Źródło-Loda M. 2015. Outsourcing w zarządzaniu organizacją.  Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 68, s.393-411.

     

 

zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito