Źródło-Loda M. 2015. Podejście procesowe w wybranych koncepcjach zarządzania. [w:] Metody podejścia procesowego w organizacjach. Teoria i praktyka, red. A. Bitkowska, E. Weiss, Vizja Press & IT, Warszawa, s. 149-162
Kondratowicz-Pietruszka E.: Surowce naturalne we współczesnych kosmetykach a preferencje konsumentów, II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno 2015, s.124-126
Różański H., Pietryja M.,J., Kilar J., Anglart-Różańska J., Betlej I. 2015: Rośliny lecznicze w leczeniu i profilaktyce schorzeń układu krążenia – Cardiovascularia. IX Franciszkańska Konferencja Zielarsko-Farmaceutyczna „Dieta, profilaktyka i leki roślinne w chorobach onkologicznych”. Monografia, Wyd. Herbarium św. Franciszka, Katowice 2015, s. 46-96.
Betlej I., Baran J. 2015: Aktywność antyoksydacyjna naparów wybranych herbat zielonych i czarnych dostępnych na rynku Podkarpacia. Mat Konf. Żywność-Zdrowie-Przyszłość XLII Sesja naukowa Komitetu Nauk i Żywności PAN, 25-26 czerwca 2015, s.1
Bienia B., Sawicka B., Krochmal-Marczak B., Betlej I., Skiba D. 2015: Ziemniak jako źródło składników odżywczych, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 190-192.
Salerno-Kochan R., Polityka Unii Europejskiej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa produktów i jej realizacja w Polsce, w: Funkcjonowanie i doskonalenie zarządzania: aspekty społeczne, pod red. Urszuli BALON i Tadeusza SIKORY, Kraków: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015, s. 125-138.Salerno-Kochan R., Consumer Awareness on Non-Food Products’ Safety Versus Threats to Human Health and Life Caused by These Products, Proceedings of “13th IComSC 2015 „Current Trends in Commodity Science”, Poznań/Dolsk, 22 - 25 czerwca 2015.
Kilar M., Kilar J., Ruda M. 2015. Organic farming functional food source - the prospects for the example Podkarpacie. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, 182-183
Ruda M., Kusz B., Kilar J. 2015. Znajomość znaczeń systemów jakości produktów mięsnych przez mieszkańców Podkarpacia. Materiały konferencyjne VIII Szkoła Zimowa "Nauka i praktyka w chowie i hodowli świń na tle uwarunkowań gospodarczych w Polsce i Unii Euopejskiej". Ustroń, 145-146
KilarJ., Ruda M. 2015. Zainteresowanie dziczyzną wśród mieszkańców Podkarpacia. Materiały XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk "Żywność-Zdrowie-Przyszłość" Lublin, 60
Betlej I. 2015: Rynek produktów biobójczych przeznaczonych do odstraszania owadów latających w świetle Rozporządzenia 528/2012, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 45-49.
Betlej I. Krochmal-Marczak B., Dykiel M., Uram A., Bienia B. 2015: Właściwości antyoksydacyjne różnych gatunków herbat dostępnych na rynku, na podstawie analizy zawartości polifenoli, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 50-53.
Betlej I., Uram A. 2015: Wybrane olejki eteryczne jako potencjalne składniki czynne produktów biobójczych przeznaczonych do zwalczania owadów, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 54-59
Betlej I., Baran J., Uram A. 2015: Właściwości prozdrowotne herbat na przykładzie analizy zawartości antyoksydantów, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 60-64.
Różański H, Betlej I., Pietryja M.J., Kilar J., Pietrasz A., Hakim M. 2015: Towaroznawczo-farmakognostyczna i fitochemiczna charakterystyka wybranych żywic, gumożywic, oleożywic i balsamów objętych przez Pharmacopoea Helvetica i Pharmacopoea Polonica, Mat Konf. II Międzynarodowa Konferencja „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna”, Krosno 6-7 maj 2015, s. 345-367.
Betlej I. 2015: Zastosowanie grzybów do biologicznej utylizacji drewna poużytkowego, impregnowanego związkami miedzi i boru, Chemia i Biznes, 5/2015 s. 13.
Fijał T., Poprawa efektywności energetycznej jako obszar działań czystych technologii energetycznych [w:] Wielowymiarowość systemów zarządzania, M. Giemza i T. Sikora (red.), Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków 2015, s. 29-46.
Fijał T., Mechanizm wsparcia działań związanych z poprawą efektywności energetycznej warunkującą wzrost jakości ekologicznej procesów wytwarzania i wykorzystania energii (rozdział w monografii, przyjęty do druku w Wydawnictwie Uniwersytetu Gdańskiego).
Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Choroszy K., Molenda P. 2015. Wpływ sezonu urodzenia i wieku knurów rasy pietrain na wyniki eksploatacji rozpłodowej. LXXX Zjazd Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego dnia 21 - 23 września Bydgoszcz, 161
Tereszkiewicz K., Molenda P., Choroszy K., Pokrywka K. 2015. Warunki przewozu i kondycja tuczników transportowanych do uboju z różnych odległości. Logistyka 4, 6207 - 6215.
Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Molenda P. 2015. The quality of boar ejaculates collected at different times of the day. Annales UMCS, vol. XXXIII, Sectio EE, 27 – 34.
Górka M., Pisarek M., Źródło-Loda M., Brągiel E. 2015. Analiza MMSP w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego województwa podkarpackiego na tle Polski w latach 2009-2013. [w:] Świerczewska-Pietras K., Pyra M. (red.). Wyzwania polityki regionalnej w aspekcie rozwoju społeczno-gospodarczego obszarów transgranicznych. Wyd. PWS im. Papieża Jana Pawła II, Biała Podlaska.
Brągiel E., Pisarek M., Źródło-Loda M. 2015. Conditions of organic comestible food purchase by citizens of Krosno / Uwarunkowania zakupu spożywczych produktów ekologicznych przez mieszkańców Krosna. Economic and Regional Studies, vol. 8, no. 3, pp. 79-88, ISSN 2083-3725.
Baran J., Źródło-Loda M. 2015. Sery owcze i kozie jako żywność funkcjonalna. [w:] Chrzanowska J., Różański H. (red.) Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, Krosno, s. 15-29.
Źródło-Loda M., Baran J. 2015. System bezpieczeństwa żywności. [w:] Chrzanowska J., Różański H. (red.) Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie, Krosno, s. 536-549.
Źródło-Loda M. 2015. Outsourcing w zarządzaniu organizacją. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 68, s.393-411.