start

Oceny jakości produktów pochodzenia roślinnego

Laboratorium oceny jakości produktów pochodzenia roślinnego

Lokalizacja: Campus Techniczny PWSZ w Krośnie, ul. Dmochowskiego 12, sala ,

Wyposażenie

Laboratorium jest wyposażone w 20 stanowisk dydaktycznych.
 

Przyrządy pomiarowe: tester wilgotności ziarna, waga laboratoryjna precyzyjna AXIS AD50, metalowa kalibrownica do owoców i ziemniaków szt.  2, sito otwarte okrągłe 28 mm, sito otwarte okrągłe 4,5 mm, sito otwarte okrągłe l,00 mm, mikroskopy stereoskopowe MST 200 (5 szt.), mikroskopy 10 szt. w tym: trójokularowe – współpracujące z kamerą i aparatem cyfrowym i projektorem multimedialnym (3 szt.), dwuokularowe (5 szt.), jednookularowe (2 szt.), licznik ziaren, urządzenie do określania liczby opadania, farinotom do określania szklistości pszenicy i jęczmienia, urządzenie do oznaczania wskaźnika sedymentacji, młynek laboratoryjny, gęstościomierz do ziarna, sortownik mechaniczny do badania celności ziarna jęczmienia browarnego oraz jęczmienia i owsa
 
Urządzenia dydaktyczne:
kiełkownica, suszarka do produktów spożywczych, młynek do rozdrabniania, lupki, słoiki ze szkłem powiększającym, pułapka feromonowa, zestaw komputerowy, projektor multimedialny, tablica ścienna
 

 

 Kliknij, aby obejrzeć prezentację

Laboratorium w praktyce

zporr
Zakupu oprogramowania dokonano w ramach projektu “Budowa szerokopasmowej regionalnej sieci internetowej w Krośnie i w powiecie krośnieńskim współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego"
bip
© 2010.All rights reserved. Realizacja: ideo,
Powered by CMS Edito