Aktualności
04-06-2014
Juwenalia w Zakładzie Towaroznawstwa rozpoczęły się 22 maja wesołym przemarszem z Regionalnego Centrum Kultur Pogranicza do Krośnieńskiego Rynku. Zakład Towaroznawstwa reprezentowali studenci i studentki w kolorowych strojach oraz pracownicy...
więcej
26-05-2014
W dniu 25 maja studenci II roku studiów stacjonarnych kierunku towaroznawstwo uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Żywności i Produktów Ekologicznych EKOGALA. Udział studentów w targach odbył się w ramach realizacji ćwiczeń terenowych z przedmiotu towaroznawstwo surowców i produktów ekologicznych oraz opakowalnictwo.
więcej
07-05-2014
Studenci III roku studiów niestacjonarnych odbyli ćwiczenia terenowe z przedmiotów: towaroznawstwo produktów żywnościowych, towaroznawstwo surowców i produktów ekologicznych oraz opakowalnictwo w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej.
więcej
28-04-2014
W dniu 10.04. 2014 Studentki Koła Naukowego Towaroznawców pani Ewelina Ginalska oraz pani Jowita Matysik-Gliwa wzięły udział w V Ogólnopolskiej Sesji Kół Naukowych pt. „Wyzwania XXI wieku – Człowiek, kultura, nauka, postęp” w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. prof. S. Tarnowskiego w Tarnobrzegu. W trakcie konferencji został zaprezentowany referat na temat " Preferencje konsumentów dotyczące spożycia miodów".
więcej
02-04-2014
Dnia 26 marca 2014 roku w ramach Tygodnia Akademickiego odbył się wykład mgr inż. Magdaleny Kilar na temat „Jakość żywności ekologicznej z punktu widzenia konsumenta”.
więcej
02-04-2014
W piątek 28 marca w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. St. Pigonia w Krośnie w Kampusie Technicznym przy ul. Dmochowskiego 12 odbyła się Noc Nauki. Od godziny 17.00 do 23.00 można było uczestniczyć w licznych pokazach i eksperymentach.
więcej
18-03-2014
W dniu 17 marca 2014 roku w laboratoriach Zakładu Towaroznawstwa oraz Zakładu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich odbyły się ćwiczenia pokazowe dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. W zajęciach wzięli udział uczniowiez Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Brzostku.
Zajęci odbyły się w trzech laboratoriach.
więcej