Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Wasala A. 2016. Efekty użytkowania rozpłodowego knurów inseminacyjnych rasy polskiej białej zwisłouchej w stacji eksploatacji knurów w Czerminie. IX Szkoła Zimowa „Od hodowli świń do przetwórstwa – wczoraj i dziś”, Ustroń, 16-19 lutego, 142-145,
Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Molenda P., Pyziak P. 2016. Jakość wołowiny oferowanej w sprzedaży targowiskowej. III Międz. Konf. „Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne, żywność funkcjonalna. Bezpieczeństwo żywności i pasz, Krosno, 12 – 13 maja, 83–84,
Tereszkiewicz K., Pokrywka K., Choroszy K. 2016. Właściwości funkcjonalne i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego. Księga jubileuszowa „Aktualne problemy jakości i bezpieczeństwa żywności”, Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej, 53-68,
Pokrywka K., Tereszkiewicz K., Molenda P. 2016. The impact of season of birth and age of boars of polish landrace breed on breeding operation results. Acta Sci. Pol., Zootechnica 15 (1), 53-64,
Kilar J., Ruda M., Kilar M. 2016. Wskaźnik jakości żywieniowej INQ mięsa jeleniowatych. XII Konferencja Naukowa Żywność XXI wieku „Żywność a innowacje”, Kraków, 23,
Ruda M., Kilar J., Kilar M., Baran J., Źródło-Loda M. 2016. Czy wołowina jest bezpiecznym zdrowotnie mięsem? – opinie konsumentów. XII Konferencja Naukowa Żywność XXI wieku „Żywność a innowacje”, Kraków, 56,
Kilar M., Kilar J., Ruda M. 2016. Rolnictwo ekologiczne jako źródło żywności funkcjonalnej. Tarko T i wsp. (red) Innowacyjne rozwiązania w technologii żywności i żywieniu człowieka. Wydawnictwo Naukowe Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Kraków,
Ruda M., Kilar J., Kilar M. 2016. Preferencje konsumentów w zakresie zakupu i przyrządzania wołowiny. III Międzynarodowa konferencja Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Bezpieczeństwo żywności i pasz. Krosno, 88-89,
Ruda M., Kilar J., Zając S., Kilar M., Szymbara M., Lejtnar A. 2016. Program „Podkarpacki Naturalny Wypas” jako czynnik ochrony bioróżnorodności. III Międzynarodowa konferencja Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Bezpieczeństwo żywności i pasz. Krosno, 86-88,
Zając S., Kudła B. 2016. Ocena wdrożenia oraz wykorzystania metod, narzędzi i technik zarządzania jakością w przedsiębiorstwach w województwie podkarpackim. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 70, s. 359 – 383,
Małgorzata Górka, Małgorzata Źródło-Loda, Anna Rogowska. 2016. Wybrane zagadnienia na temat efektywności przedsiębiorstw i ich pomiaru. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 70, s. 67-82.
Małgorzata Źródło-Loda. 2016. Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 70, s. 437-456.
Małgorzata Źródło-Loda, Małgorzata Górka, Elżbieta Brągiel. 2016. Klastry i ich rola w rozwoju Podkarpacia. Prace Naukowo-Dydaktyczne PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie, Krosno, Z. 70, s. 457-476.