W dniach 8 i 9 grudnia 2017 r. studenci i wykładowcy Instytutu Zdrowia i Gospodarki PWSZ w Krośnie promowali Uczelnię na "Ekogali 2017" Międzynarodowych Targach Produktów i Żywności Wysokiej Jakości w Jasionce k. Rzeszowa. Zarówno podczas pierwszego, jak i drugiego dnia targów stoisko PWSZ odwiedzili znakomici goście w tym między innymi: Paweł Gradowski - finalista V edycji MasterChef kulinarnego programu realizowanego przez TVN, którego stoisko „Zdrowo i pysznie” zajęło I miejsce za najładniejsze stoisko targów; goście z Chin, którzy w tegorocznej edycji targów licznie uczestniczą w Ekogali prezentując swoje wyroby kulinarne oraz prof. Grzegorz Russak - autor programu telewizyjnego "Smaki Polskie", propagator i autorytet kuchni myśliwskiej i staropolskiej, a przy tym wyśmienity gawędziarz. Ponadto w drugim dniu targów studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności, działający w Studenckim Kole Naukowym Ekonomistów, przeprowadzali ankietę nt. Wybranych zachowań konsumentów spożywających kawę dostępną na rynku. Wyniki tych badań zostaną zaprezentowane podczas Studenckiej Konferencji Kół Naukowych.