W dniu 1 lutego 2018 roku w Zakładzie Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności w PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyło się szkolenie ,,Auditor Wewnętrzny HACCP’’. Uczestnikami byli studenci III roku kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności. Celem szkolenia było zapoznanie słuchaczy z nowoczesnym podejściem do zagadnień związanych z jakością żywności, wymaganiami zasad HACCP, zasadami i technikami prowadzenia auditów oraz przedstawienie zasad dokumentowania i certyfikowania Systemu. Szkolenie skierowane było do osób odpowiedzialnych w firmie za przeprowadzania auditów wewnętrznych. Szkolenie zakończyło się egzaminem testowym, którego pozytywne zaliczenie skutkowało uzyskaniem uprawnień potwierdzonych certyfikatem. Szkolenie prowadził Pan mgr inż. Sylwester Wilczek - Trener i egzaminator, Auditor wiodący, cer. No 569. Wszyscy studenci biorący udział w szkoleniu uzyskali wynik pozytywny testu i otrzymali certyfikat ,,Auditora Wewnętrznego HACCP’’.