26 maja 2018 roku w auli Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie ul. Dmochowskiego 12 odbyło się uroczyste wręczenie dyplomów dla słuchaczy studiów podyplomowych Towaroznawstwo zielarskie, kosmetyczne i żywności funkcjonalnej.
W uroczystości tej wzięli udział następujący goście: Prorektor ds. studiów PWSZ im. S. Pigonia w Krośnie - dr Dominik Wróbel, Dyrektor Instytutu Zdrowia i Gospodarki - dr n. med. Renata Rabiasz, prof. dr hab. Iwona Wawer, dr hab. Katarzyna Paradowska oraz dr inż. Barbara Krochmal-Marczak - kierownik studiów podyplomowych Towaroznawstwo zielarskie, kosmetyczne i żywności funkcjonalnej.
Studia podyplomowe ukończyło 19 osób, którzy dzięki zdobytej wiedzy i umiejętności z zakresu towaroznawstwa, opakowalnictwa i przechowalnictwa, chemii, biochemii, makro- i mikroekonomii, zarządzania, zarządzania jakością oraz oceny jakości surowców i produktów zielarskich, kosmetycznych i żywności funkcjonalnej są bardzo dobrze przygotowani do pracy w: małych, średnich i dużych przedsiębiorstwach przemysłowych oraz jednostkach gospodarczych na stanowiskach związanych z produkcją, przechowywaniem i handlem wyrobami kosmetycznymi, zielarskimi, suplementami diety i żywnością funkcjonalną; w laboratoriach analitycznych i kontroli jakości oraz certyfikacji produktów; jednostkach kontrolno-pomiarowych; organach nadzoru urzędowego; ośrodkach badawczo-rozwojowych oraz jednostkach doradczych i projektowych.
Podczas uroczystości absolwenci studiów podyplomowych zaprezentowali także swoje prace podyplomowe.
Wszystkim absolwentom słuchaczom serdecznie gratulujemy ukończenia studiów podyplomowych.