Aktualności
03-12-2017
W dniu 1 grudnia 2017 r. Studenckie Koło Naukowe Ekonomistów działające w Zakładzie Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności zaprezentowało swoją działalność w ramach Dnia Instytutu Politechnicznego.
więcej
01-12-2017
W dniu 1 grudnia 2017r. odbył się wykład mgra Artura Chorostyńskiego na temat „Barszcz Sosnowskiego - problem wciąż aktualny” w ramach projektu „Twoja wiedza o zrównoważonym rozwoju środowiska drogą do sukcesu naukowego” realizowanego przez SKN Agroekolo
więcej
23-11-2017
W piątek, 24 listopada br. swoją działalność rozpoczęło Studenckie Koło Naukowe Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności organizacją wieczoru naukowego, którego bohaterem był burak ćwikłowy. Po oficjalnych powitaniach władz Uczelni, w osobie dr Dominika Wróbla – Prorektora ds. Studiów oraz dr inż. Barbary Krochmal-Marczak – Kierownika Zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności...
więcej
17-11-2017
W dniu 15 października 2017 roku Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Pigonia w Krośnie podpisała porozumienie o współpracy z Wydziałem Biologiczno-Rolniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego.
więcej
03-11-2017
W dniu 3 listopada 2017r. w ramach cyklu "Między nauką a praktyką" odbyło się spotkanie nt. „Aktywizacja działalności na obszarach wiejskich”, które poprowadziła Pani Kierownik Lokalnej Grupy Działania „Kraina Nafty” Pani Natalia Kuliga-Helnarska.
więcej
29-10-2017
W dniu 20 października 2017 roku studenci Zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności pod opieką mgr inż. Elżbiety Brągiel oraz dr inż. Małgorzaty Górki, wzięli czynny udział w Dniu Otwartym Krośnieńskiego Biura Powiatowego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa pt. „Razem wPROWadzajmy zmiany na wsi, żyjmy bezpieczniej”. Spotkanie studentów ze specjalistami – praktykami z zakresu rolnictwa i bezpieczeństwa żywności miało charakter wykładu, prezentacji oraz ćwiczeń praktycznych.
więcej
16-10-2017
W dniach 13 – 14 października w Jasielskim Domu Kultury w ramach akcji „Jasło – miastem wiedzy” odbywała się V edycja Festiwalu Nauki.
więcej