Aktualności
26-04-2018
W dniu 25 kwietnia 2018 roku odbyła się IV Ogólnopolska Konferencja Kół Naukowych nt. „Badania i innowacje z perspektywy młodego naukowca” w PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie.
więcej
24-04-2018
W dniu 23 kwietnia 2018 roku w obiektach uczelni przy ul. Dmochowskiego 12, w ramach Światowego Dnia Ziemi, członkowie Koła Naukowego Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności przygotowali warsztaty dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych – pod nazwą Fito tajemnice. Uczestnicy warsztatów mieli za zadanie przygotować preparat roślinny w którym za pomocą mikroskopu obserwowali związki chemiczne gromadzone przez roślinę i zużywane na niektórych etapach rozwoju, np. w czasie formowania nasion lub w okresach
więcej
20-04-2018
Kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności prowadzony przez Zakład Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie otrzymał Certyfikat „Studia z Przyszłością”. Ponadto kierunek Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności otrzymał certyfikat nadzwyczajny - ,,Lider jakości kształcenia’’.
więcej
16-04-2018
W dniu 14 kwietnia 2018 r. w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyły się eliminacje etapu okręgowego (podkarpackiego) XXXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej.
więcej
16-04-2018
Warsztaty dla uczniów klasy II gimnazjum ze Szkoły Podstawowej z oddziałami gimnazjalnymi im. Wincentego Manierskiego w Jedliczu
więcej
28-03-2018
W dniu 27 marca 2018 roku już po raz drugi w ramach realizacji Projektu pod nazwą: „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego ...
więcej
23-03-2018
W ramach Akademickich Dni Nauki 23 marca 2018 roku odbyły się V Targi Pracy PWSZ w Krośnie. Podczas targów swoją działalność zaprezentowało Koło Naukowe Ekonomistów pod opieką dr inż. Małgorzaty Górki oraz Koło Naukowe Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności pod opieką dr inż. Marty Pisarek.
więcej