Aktualności
11-10-2018
W dniu 10 października 2018 roku studenci I roku kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności uczestniczyli w VII Rajdzie Integracyjnym studentów PWSZ w Krośnie. Studenci wyruszyli na szlak „roślin i ziół”. Prowadzącym był dr n. biol. Henryk Różańsk, który omawiał cechy zielarskie – napotkanych roślin w czasie wędrówki z Krosna na Zamek Kamieniec. Rajd zakończył się wspólnym ogniskiem na dziedzińcu zamku Kamieniec w Odrzykoniu.
więcej
28-09-2018
W dniu 24 września 2018 roku już po raz trzeci uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju uczestniczyli w warsztatach, które odbyły się pod przewodnictwem mgr inż. Elżbiety Brągiel - pracownika Zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności.
więcej
27-08-2018
Jak co roku nauczyciele akademiccy i studenci kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności wzięli aktywny udział w XVIII Pożegnaniu Wakacji w Rudawce Rymanowskiej. Odwiedzający stoisko mogli dowiedzieć się na co zwracać uwagę kupując żywność oraz jak rozpoznać produkty bezpieczne dla zdrowia. Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko.
więcej
27-08-2018
Podobnie jak w latach ubiegłych w dniach 18-19 sierpnia 2018 roku, Pracownicy Zakładu Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności razem ze studentami kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności aktywnie uczestniczyli w Karpackich Klimatach. Tegoroczne warsztaty odbyły się pod hasłem Świadome odżywianie. Oprócz licznych degustacji produktów o wysokiej jakości prowadzone było również poradnictwo dotyczące czytania etykiet kupowanych produktów.
więcej
10-07-2018
Studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności mogą wyjeżdżać na wymianę w ramach programu Erasmus+ do następujących uczelni partnerskich:
więcej
03-07-2018
W dniu 13.06.2018r. studenci II roku, kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności w ramach zajęć terenowych z przedmiotu Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności audytowali firmę P.P.H.U. "ASTRA" produkującą słodycze w Jaśle.
więcej
03-07-2018
W dniu 23-24 czerwca 2018 roku nauczyciele akademiccy z kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności wzięli udział w „Dniach Otwartych Drzwi – Boguchwała 2018” połączonych z „XX Regionalną Wystawą Zwierząt Hodowlanych”.
więcej