Aktualności
22-03-2018
W dniu 22 marca 2018 roku w ramach Akademickich Dni Nauki w Instytucie Zdrowia i Gospodarki w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyła się III edycja konkursu kulinarnego MasterChef - „Studencka bomba witaminowa” zorganizowana przez studentów kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności oraz pracowników Zakładu Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności
więcej
20-03-2018
W dniu 13.03.2018 r. pracownicy Zakładu Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności oraz studenci II roku kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności wzięli udział w warsztatach pt: „Event młodych przedsiębiorców” organizowanych w ramach Otwartych dni w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Krośnie. W ramach warsztatów nauczyciele akademiccy przeprowadzili zajęcia laboratoryjne dotyczące oceny zawartości witaminy C w surowcach roślinnych...
więcej
01-03-2018
W dniu 1 luty 2018 roku w Zakładzie Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności w PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie odbyło się szkolenie ,,Auditor Wewnętrzny HACCP’’. Uczestnikami byli studenci III roku kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności.
więcej
26-02-2018
W dniu 28 lutego 2018 roku odbyło się spotkanie Studenckiego Koła Naukowego Ekonomistów działającego przy Zakładzie Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności. Na spotkaniu omówiono plan działania na semestr letni roku akademickiego 2017/2018.
więcej
01-02-2018
W czwartek, 26 stycznia 2018 r. studenci IV roku kierunku Rolnictwo, członkowie Studenckiego Koła Naukowego Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności wyjechali na zajęcia studyjne do Pijalni Czekolady M.Pelczar w Korczynie. Mistrz Mirosław, laureat licznych nagród i wyróżnień z Cukiernictwa oprowadził nas po zakładzie produkcyjnym, pokazał urządzenia do rzemieślniczej produkcji czekolady, a następnie zaproponował wykonanie autorskiego smakołyku. Efekty naszej pracy widoczne są na zdjęciach.
więcej
31-01-2018
W dniu 29.01.2018r. studenci III roku, kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności w ramach zajęć terenowych z przedmiotu Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności odwiedzili Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Jasienicy Rosielnej. Celem zajęć terenowych było zapoznanie się ze specyfiką pracy w zakładzie, systemami jakości, procesami produkcyjnymi oraz ofertą produktów. Pod koniec wizyty studenci zostali poczęstowani produktami firmy Jasienica Rosielna.
więcej
28-01-2018
W piątek (26.01.2018r.) studenci I roku kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności, członkowie Studenckiego Koła Naukowego PiBŻ byli na zajęciach studyjnych w Ustrzykach Dolnych.
więcej